Dragon Studio | Prepress


Prepress (priprema za štampu) je moje osnovno zanimanje. U poslednjih 10-ak godina kako se bavim štampom većinom radim montaže i pripreme za štampu. Prepravke i ispravke dizajnerskih rešenja koja svojim kvalitetom nisu zadovoljavala štamparske standarde, kao i montaže na razne formate i vrste štampe.

TrueFlow, Kodak preps, rip softweri, proof softweri su samo neki od softwerskih paketa koje uspešno koristim.

Knjige, časopisi, prospekti, etikete, kutije, korice, flajeri… samo su neke od mnoštva stvari koje sam montirao na razne vrste štampe.

Radio sam na nekoliko različitih tipova osvetljivača CTF i CTP tehnologija. Agfa, ECRM, Kodak, Luscher… su samo neki od poznatih marki koje sam koristio.

Između ostalog upoznat sam sa radom proof printera kao i sa printerima velikih formata, printeri za štampu cerada za kamione, reklamnih panoa, izložbenih prostora itd.

2 Comments  ·  Leave Comment

  1. U planu sam raditi jedne novine koje će izlaziti 2 puta mjesečno, pa me zanima koja je cijena dizajna i pripreme za štampu. Riječ je o testnim novinam koje ću uraditi u nekom malom tiražu, radi ispitivanja tržišta. Novine bi trebale imati od 20-24 stranice, veličina prošireni A3 ili veličina standardnih novina, pun kolor, pismo latinica. Ako možete u što kraćem roku da mi odgovorite. Pozdrav

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

↑ Back To Top ↑